Снимка: Булфото И в днешния следобед се очакват валежи и гръмотевици,

...
Снимка: Булфото И в днешния следобед се очакват валежи и гръмотевици,
Коментари Харесай

И в днешния следобед се очакват валежи и гръмотевици

Снимка: Булфото

 

И в днешния следобяд се чакат превалявания и гръмотевици, сочи прогнозата на синоптиците.

На доста места ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, само че превалявания и гръмотевици ще има основно в Южна и Източна България, в това число и по Черноморието. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен, северозападен вятър. Максималните температури ще са сред 26° и 31°.

Утре оптималните температури ще се намалят с още 2° -3° и ще са сред 24° и 29°. Ще бъде най-вече слънчево. След обяд основно над планинските и източните региони от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там там ще превали и прегърми. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен вятър от запад-северозапад.

Преди обяд по Черноморието ще доминира слънчево време. След обяд ще има краткотрайни нараствания на облачността, само че основно по северното крайбрежие се чака да превали. Ще духа до сдържан западен вятър. Максималните температури ще са сред 24° и 28°. Температурата на морската вода е в необятни граници - от 18° по северното до 24° по южното крайбрежие. Вълнението на морето ще е едва.

В планините денят ще стартира със слънчево време, само че към и след обяд и там ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и до вечерта тук-там ще превали, в обособени региони и ще прегърми. Ще духа мощен северозападен вятър.

И към времето в Европа. Валежи и гръмотевици ще има на доста места в континента. Горещо и в множеството региони - слънчево, ще бъде и на следващия ден на Пиринеите и Апенините.

И в по-голямата част от Балканите през целия ден на следващия ден ще бъде слънчево. Валежи и гръмотевици ще има в централните и източните региони от полуострова.

У нас, в неделя ще бъде най-вече слънчево и към момента прохладно. В началото на новата седмицата температурите още веднъж ще се покачват, само че следобедни валежи и гръмотевици ще има на обособени места съвсем всеки ден, в понеделник - основно в западната част от страната, във вторник-сряда - и на изток.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР